За взаимоотношенията между родители и деца са изписани стотици книги

...
 За взаимоотношенията между родители и деца са изписани стотици книги
Коментари Харесай

Приятелство между родители и деца. Дали е правилно?

 За взаимоотношенията сред родители и деца са изписани стотици книги и измислени разнообразни теории. Едни предлагат по-свободно държание, други - повече санкции, трети - другарство, четвърти - демонстрация на почит. Истината е, че всяко дете е неповторимо и сигурно към момента няма повсеместен отговор на този въпрос.

 Най-важното при възпитанието на детето е да има баланс. Приятелството и родителството са две изцяло разнообразни сфери. Истината е, че в случай че отглеждаме нашите деца като другари, всичко ще бъде доста по-лесно за нас. Но ролята на родителя е доста по-сложна. Децата с изключение на от приятелско отношение се нуждаят от установяване на граници, дисциплинираност и управление. Ролята на родителите е да възпитават децата си, да ги учат и да ги поправят, когато те вършат неточности.

 Така че, в случай че в самото начало ви одобряват като другар, съвсем невероятно е да наложите ограничавания или да бъдете в положение да ги убедите в нуждата от дисциплинираност, споделя гръцката психоложка и възпитател Елени Хадиараку.Според психолога Димитрина Проданова е значимо децата да имат почит от родителите си:

„ Много родители в устрема си да бъдат близки с децата си в действителност им стават другари, само че детето се нуждае и от опора, от граници, от безапелационни ясни правила, от ясно " Не " по избрани въпроси. Това образува прочувствено крепко дете, а не-прави каквото искаш, както искаш, когато си искаш. Да, може да е съгласно свободната му воля, тъй като се раждаме тъкмо с този максимален подарък, само че не за всичко ".

Инфо: www.dariknews.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР